• Pokyny k zápisu do 1.ročníka ZŠ - 4.4.2024

          • Milí rodičia!

            Blíži sa termín zápisu vášho dieťaťa do základnej školy. Je to významný deň v živote vašej ratolesti. Aby priebeh zápisu bol bezproblémový, zverejňujeme pre vás potrebné informácie.

            Inštrukcie, ako postupovať pri zápise dieťaťa na povinnú školskú dochádzku v našej škole:

            1. Základné informácie sú uvedené na plagáte (termín, čas, miesto, spôsob).

            2. Pred zápisom rodič/zákonný zástupca vyplní elektronickú prihlášku,  do 4.4.2024 

             Vyplnené elektronické prihlášky vytlačí škola v deň zápisu!!!

            https://zshrochot.edupage.org/register/

            Tí, ktorí nemajú možnosť vyplniť prihlášku elektronicky pred zápisom - doma, vyplnia ju v deň zápisu priamo v škole.

            Elektronická prihláška

            Ak nemôžu prísť k zápisu obaja zákonní zástupcovia, musí jeden z nich na zápis priniesť povinnú prílohu k elektronickej prihláške podpísanú oboma zákonnými zástupcami.

            V prípade že:

            - zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden z nich, je dôležité vypísať a odovzdať písomné vyhlásenie. Na tomto vyhlásení musia byť podpísaní obaja zákonní zástupcovia. 

            V prípade že:

            nie ste v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa a pre neprekonateľné prekážky neviete získať podpis(súhlas) druhého zákonného zástupcu, je dôležité vypísať a odovzdať čestné vyhlásenie. 

            Prihlášku možno podať aj listinnej podobe:

            Môžete si ju vytlačiť, vypísať a podpísanú oboma rodičmi/zákonnými zástupcami doniesť k zápisu.

            Bližšie vysvetlenie k jednotlivým prílohám nájdete v úvodnom Usmernení k prijatiu detí na vzdelávanie v ZŠ hore.

            Pomôcky pre prváka na školský rok 2024-2025

            Požadované pomôcky zakúpi škola do konca apríla 2024.

            Ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa nových školáčikov.

            Vedenie ZŠ s MŠ

          • Matematický klokan

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan.

            Tak ako každý rok, tak aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Dnes 26.3.2024 si žiaci mali možnosť preveriť svoje vedomosti a tak porovnať svoje sily s rovesníkmi z rôznych krajín. Súťaže sa zúčastnilo 17 žiakov prvého stupňa a 15 žiakov druhého stupňa. Žiaci prvej triedy riešili test oddelene od ostatných. Svoje výsledky si žiaci môžu nájsť 17.4. na stránke www.matematickyklokan.sk

            Dúfame, že aj v budúcom školskom roku sa naši žiaci zúčastnia tejto súťaže v takom hojnom počte ako tento školský rok...

          • Deň oslobodenia obce

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň oslobodenia obce.

            21. marca sme si pripomenuli 79. výročie oslobodenia obce Hrochoť. Pietny akt pri pamätníku sa uskutočnil tradične aj za účasti pedagógov a našich žiakov. Aj takéto udalosti nedovolia ani našej mladšej generácií zabudnúť na hrdinstvá vojakov, miestnych obyvateľov, padlých i preživších, počas 2.svetovej vojny.

          • Pyžamová párty

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pyžamová párty.

            Marec – mesiac knihy sa u nás, v ŠKD každoročne spája so zábavou, tvorením a čítaním. Tentokrát sme sa ponorili do príbehu Zlatovláska a tri medvede. Rozprávka bola indíciami pri riešení literárnych úloh. Nápaditosť a originalita detí sa prejavila pri tvorbe plagátu, ktorým detskí režiséri a herci pozývali ostatných klubárov na krátke zábavné vystúpenie.

          • Plavecký výcvik 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik 2023/2024.

            V dňoch 5. - 8.3. 2024 sa v Plavárni na Štiavničkách uskutočnil takmer každoročný plavecký výcvik žiakov 2., 3. a 5. ročníka. Podľa úrovne zvládnutia jednotlivých plaveckých štýlov bol pre niektorých základný, pre iných zdokonaľovací a skupinka žiakov absolvovala prípravu na plávanie - pohyby vo vode, dýchanie do vody, ponáranie, splývanie. Aj keď času nebolo veľa, počas štyroch dní v dvojhodinových blokoch všetky deti urobili veľký pokrok. A tak žiaci v zdokonaľovacom výcviku, pre ktorých bol tento rok posledný plavecký, predviedli v piatkových ukážkach štýl kraul, znak, prsia a naučili sa aj štartový skok do vody. Popri výcviku si žiaci denne užívali relax v teplom bazéne, parnú saunu a zábavu na tobogane. Odhliadnuc od úrovne plaveckých schopností, všetci účastníci plaveckého kurzu sa už v piatok cítili ako ryby vo vode. S týmto pocitom sme sa na záver aj rozlúčili a niektorí sa už môžu tešiť na pokračovanie aj budúci rok.

          • Riaditeľské voľno počas T9-2024

          • Dňa 20.marca 2024, udeľuje riaditeľ školy žiakom 5.-8.ročníka riaditeľské voľno. Voľno sa poskytuje žiakom z prevádzkových dôvodov, pretože v tento deň bude na škole prebiehať celoštátne testovanie deviatakov T9-2024. Žiaci, ktorých sa to týka, nech sa nezabudnú odhlásiť z obedu.

             

            Vedenie školy.

        • OKRESNÁ SÚŤAŽ V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY
          • OKRESNÁ SÚŤAŽ V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY

          • V prvý a posledný deň mesiaca februára 2024 sa naši športovci zúčastnili okresnej súťaže v streľbe zo vzduchovky jednotlivcov. Preteky sa konali v CVČ Havranské v Banskej Bystrici. Najprv medzi sebou súťažili chlapci a potom dievčatá zo 7 škôl nášho okresu. Naši strelci sa vôbec nedali zahanbiť svojou streleckou muškou. Priniesli si domov tieto ocenenia:

            2.miesto – Kevin Považanec – VIII.A

            1. miesto – Petra Kľačková – IX.A

            2. miesto – Diana Škamlová – VII.A

            3.miesto – Lilli A. Berešová – VIII.A

                                                                                                                               Víťazom blahoželáme!

          • Výchovný koncert - Tancom k mládeži

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert - Tancom k mládeži.

            Tancom k mládeži – taký bol názov kultúrneho podujatia, ktoré sme dnes  15.2.2024 dopoludnia navštívili so žiakmi 2. stupňa. Talentované žiačky a žiaci Základnej umeleckej školy Jána Cikkera a študenti Konzervatória Jána Levoslava Bellu nám predviedli obdivuhodné tanečné vystúpenia. Naši žiaci mali možnosť oboznámiť sa a vidieť klasický, moderný, ale aj ľudový tanec. Jednotlivé choreografie a vystúpenia sa všetkým veľmi páčili.

          • "Pasovanie prvákov"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvákov.

            Dnešný deň – utorok 13.2.2024, bol výnimočný pre našich prváčikov, pretože absolvovali „Pasovanie do cechu školského“. Navštívili ich naši deviataci prezlečení za Šmolkov, ktorí si overili ich vedomosti a zručnosti prostredníctvom zaujímavých úloh z matematiky, slovenského jazyka, prvouky a telesnej výchovy. Prváčikovia zvládli všetky úlohy na jednotku a boli slávnostne pasovaní Tatkom Šmolkom za „riadnych žiakov“ našej školy. Ako spomienka na tento výnimočný deň im bol udelený pamätný list, magnetka a sladká odmena.

          • Staráme sa o vtáčiky v zime

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Staráme sa o vtáčiky v zime.

            V zimnom období nezabúdame ani na hladné vtáctvo v prírode. Napriek malej snehovej nádielke zima ešte nepovedala svoje posledné slovo a tak sme sa v 2.A rozhodli vystrojiť hladujúcim operencom malú hostinu. Z loja, rôznych semienok a vločkovej kaše sme pripravili zmes, plnili ňou sieťky a tvarovali koláčiky. Zvyšok semienok sme nasypali do nami vymyslených kŕmidiel a všetko rozvešali po školskom dvore. Z okien našej triedy môžeme v týchto dňoch pozorovať rôzne druhy vtáčikov, ako si pochutnávajú na pripravených dobrotách a tešiť sa z tohto nádherného prírodného divadla.

          • Klubársky ples

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Klubársky ples.

            Obdobie medzi Novým rokom a Popolcovou stredou vypĺňa tradične plesová sezóna. Inak to nie je ani na našej škole. Dňa 25.1.2024 sa otvorili dvere na ples aj pre našich najmenších klubárov. Nádherné šaty, elegantné košele, motýliky a kravaty premenili školské deti na mladé slečny a mládencov. Ruka v ruke mladých párov vchádzali do plesovej sály. Pani vychovávateľky privítali hostí a slávnostne otvorili 1.klubársky ples. Slávnostne pripravená trieda, stoly plné dobrôt, pestrý program a tombola patria ku každému plesu. Nechýbala skvelá zábava . Emócie, nadšenie našich plesajúcich detí nás presvedčili o dobrom podujatí,ktoré bude mať svoje pokračovanie aj o rok.

          • Hviezdoslavov Kubín 1.st.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 1.st..

            Dnes, 29.1.2024, naši prvostupniari prednášali poéziu a prózu v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubin. Prváčikovia, hoci ešte nesúťažne, tiež ukázali svoj talent. Tešíme sa z každého výkonu, no víťazi nemôžu byť všetci. V kategórii poézia sa žiaci umiestnili takto: 1. Z. Lattová (3A), 2. E. Blašková (4A), 3. S. Sujová (4A). Kategória próza dopadla takto: 1. L. Škrváňová (4A), 2. L. Kováč (2A), 3. J. Uhrecký (2A). Špeciálnu cenu porota udelila štvrtáčke Elisabette Luciane Snopkovej, ktorá napriek rečovému hendikepu podala úžasný výkon hodný ocenenia. Do obvodného kola v B. Bystrici teda postupujú L. Škrváňová a Z. Lattová. Držme im palce!

          • Divadelné predstavenie žiakov ZŠ Hrochoť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie žiakov ZŠ Hrochoť.

            V duchu prichádzajúcich Vianoc sa pod režisérskou taktovkou Kataríny Chlebovcovej uskutočnilo na 1.stupni zaujímavé divadelné predstavenie "Snehulienka alebo ako to bolo naozaj". Mladí herci zaujímavo stvárnili rôzne rozprávkové postavy a zožali potlesk. Zaujali aj kreatívne kostýmy a kulisy doplneé veselými pesničkami.

          • Olympiáda z ANJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda z ANJ.

            Dňa 24. novembra 2023 sa uskutočnilo na druhom stupni školské kolo Olympiády z anglického jazyka. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, pričom olympiáda bola zameraná na slovnú zásobu, gramatiku, čítanie s porozumením, posluch a ústny prejav. Vyhodnotenie: Kategória 1A: 1. miesto – N. Lukáčová (7.A), 2. miesto – P. Knop (7.A), 3. miesto – A. Škamla (7.A). Kategória 1B: 1. miesto – A. Daniš (8.A), 2. miesto – R. Hrašnová (8.A), 3. miesto – N. Škamlová (9.A). Víťazom blahoželáme a držíme palce na okresnom kole súťaže.

          • iBobor 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album iBobor 2023.

            V októbri si naši žiaci preverili svoje logické myslenie v informatickej súťaži iBobor. Úspešnými riešiteľmi boli nasledovní žiaci: Kategória Drobec (3.A): Marianna Mrázová, Maxim Matej Mazúch, Zuzana Lattová, Maxim Marek Brzuľa, Kategória Bobrík (5.A): Ema Pepichová, Martina Vančová, Miroslav Selecký, Zuzana Glowiaková, Natália Micháliková, Marek Mazúch, Alex Majer, Kategória Benjamín (7.A): Peter Knop, Samuel Ondrej Brzuľa, Kategória Kadet (8.A): Alfréd Daniš, (9.A): Tamara Fábová, Alžbeta Galvánková, Petra Kľačková.

          • Biela pastelka - vyhodnotenie

          • Mikulášom sme ukončili zbierku Bielej pastelky, ktorou sa už tretí rok snažíme pomáhať ľuďom so zrakovým postihnutím. V tomto roku prispejeme finančnou čiastkou 86 eur 36 centov na účet Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Na malý počet žiakov našej školy je aj táto suma veľmi pekný výsledok a štedrý obnos, za ktorý všetkým darcom zo srdca ĎAKUJEME.

          • Okresná súťaž v basketbale žiačok 5.-9.ročníka ZŠ

          • Dňa 14.12.2023 sa naše žiačky zúčastnili basketbalovej súťaže v Banskej Bystrici. V priestoroch telocvične ZŠ Pieninská súperilo 5  škôl okresu BB. Odohralo sa spolu 10 zápasov. Keďže boli tímy veľmi vyrovnané, pri vyhodnocovaní rozhodovalo vzájomné skóre získaných bodov. Hrochotské družstvo v zložení: Tamara Fábová(9.A), Vanesa Majerová(9.A), Alžbeta Galvánková(9.A), Petra Kľačková(9.A), Dominika Považancová(9.A), Tereza Fábová(6.A) a Lucia Dudoková(6.A), si vybojovalo zaslúžené, veľmi pekné 2.miesto. 

                                                                                                                            Blahoželáme!!!