• CHEER JE COOL

          • Na našej škole prebieha projekt MODULY - CHEER JE COOL - koncept pohybovej aktivity, ktorý zapája zábavnou a hravou formou do činnosti celú triedu.

            Cheer je cool je súčasťou projektu MODULY, ktoré sú projektom MINCRS SR, ktorého cieľom je skvalitniť hodiny telesnej a športovej výchovy prostredníctvom inovatívneho obsahu a zaujímavých vzdelávacích metód. Projekt koordinovane prepája prostredie škôl s prostredím športových zväzov, klubov a organizácií. Okrem skvalitnenia hodín telesnej a športovej výchovy je jeho cieľom ukázať žiakom možnosti a spôsoby trávenia voľného času. V neposlednom rade inšpiruje a motivuje pedagógov využívať inovatívne metódy, pomáha im napredovať v kariérnom raste.

            Cheerleading= šport vhodný rovnako pre chlapcov aj dievčatá, ktorý zapája do aktivity všetky deti z triedy, nezávisle na ich fyzickej pripravenosti. Zábavným spôsobom vytvára medzi deťmi pocit dôvery a zodpovednosti za spoločný výsledok tímu, učí ich spolupracovať a pomáhať si navzájom. Rozvíja základné pohybové schopnosti, rozvíja obratnosť, koordináciu, gymnastické, silové aj tanečné zručnosti. Poskytuje škole skvelú príležitosť na vytvorenie školských športových klubov, ktoré zabezpečia prezentáciu školských aktivít alebo aj reprezentáciu školy v rámci športových súťaží školského športu. CHEER JE PROSTE COOL.
             

            -        Aktívna škola (https://www.aktivnaskola.sk/)

            -        Moduly (https://www.aktivnaskola.sk/moduly/sk-rok-2023-2024/)

            -        Ministerstvo cestovného ruchu a šport (https://mincrs.sk/)

            -        SCU (www.scu.sk)

          • Riaditeľské voľno 16.5.2024

          • Vo štvrtok 16.5.2024 sa na našej škole uskutoční 13.ročník regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy Sládkovičova lipa 2024. Na tento deň udeľuje riaditeľ školy žiakom riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov. Do školy prídu iba žiaci, ktorí budú reprezentovať a prezentovať našu školu.

            Vedenie školy.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            22.apríl je deň, kedy si oficiálne pripomíname Deň Zeme. My sme si ho však kvôli nepriaznivému počasiu preložili na posledný aprílový deň a vďaka peknému slnečnému utorku sa to naozaj vyplatilo. Prvé dve hodiny sme trávili v triedach, kde formou diskusii, prezentácii, projektov, či iných aktivít, žiaci mali možnosť spoznať a lepšie pochopiť význam ochrany životného prostredia a planéty vôbec. Aby sa ochrana prírody, krajiny a našej Zeme stala súčasťou nášho každodenného života a postoja k veciam okolo nás. Zvyšok vyučovania sme venovali zveľaďovaniu areálu školy a okolia pamätníka, aj vzhľadom na aktuálne bezpečnostné opatrenia, ktoré nám neumožnili pohyb v širšom okolí obce. Zberanie odpadkov, konárov, čistenie betónových plôch, vytrhávanie buriny, či zametanie išlo od ruky mladším aj starším žiakom. A tak práca na spoločnom diele k prospechu nás všetkých, ešte viac znásobila skvelý pocit z dobre vykonanej práce. Aktivity ku Dňu Zeme pokračovali ešte v popoludňajších hodinách v Školskom klube. Spoločnú tvorbu plagátov žiaci doplnili o zaujímavé predsavzatia, alebo sľuby, ako sa budú starať o našu Zem. Tak im držme palce, aby sa im to naozaj darilo uskutočniť, alebo, aby sa to darilo nám všetkým!