• Čerstvé hlavičky - hlasovanie začína!

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu Čerstvé hlavičky a chceme zabojovať o pravidelnú dávku ovocia a zeleniny v ďalšom školskom roku. Aby sme boli úspešní, potrebujeme každý váš hlas! Hlasovanie začína od 28.4.2022 a preto vás prosíme podporte našu školu aj škôlku a zahlasujte každý deň za nás!

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke)

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny


            Návod ako sa na stránke registrovať a ako hlasovať, posielam v prílohe. Navod_ako_sa_zaregistrovat_a_hlasovat.pdf


            Ďakujeme za každý Váš hlas! Spolu to zvládneme!


            Vedenie školy.

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • Ako to už býva zvykom, tí najlepší recitátori v školskom kole Hviezdoslavovho Kubína postupujú do okresného kola, ktoré sa v tomto roku konalo 15.3. v Banskej Bystrici. Postup si vybojovali štyri žiačky našej školy. V I. kategórii Martinka Vančová (3.roč.) za recitáciu prózy a Terezka Fábová (4.roč.) za poéziu. V II.kategórii zvíťazila Vktorka Berkyová (6.roč.) v próze a III. kategóriu ako víťazka poézie zatupovala Tamarka Fábová (7.roč.). Napriek výbornej príprave a vzornej reprezentácii všetkých zúčastnených dievčat si postup do regionáleho kola vybojovala len Terezka Fábová s básňou M. Kramaríka - Jožko Gombík a budúce povolanie. Víťazke srdečne blahoželáme a všetkým recitátorkám a recitátorom prajeme veľa chuti do recitovania a držíme palce v budúcich súťažiach.

          • Pyžamová párty v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pyžamová párty v ŠKD.

            S dobrou knihou sa zaspáva vždy lepšie. Marec sa už od dávna spája s prívlastkom Marec - mesiac knihy. V našom ŠKD sme spojili dva v jednom. S rozprávkovými kamarátmi sme sa vybrali na vandrovku a našim cestovateľským kostýmom bolo pyžamo. Naše Rozprávkovany boli o to čarovnejšie, že sme v nich vytvorili javajky zo známej rozprávky Ako šlo vajce na vandrovku. Kartónové krabice sa pod šikovnými rukami našich detí premenili na malé javiská. Ako sa má končiť každá pyžamová párty? To si viete aj sami domyslieť....

          • Testovanie 9 a riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, v stredu 6. apríla 2022 sa na našej škole uskutoční Testovanie 9 – celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka ZŠ a žiakov štvrtého ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra, ktoré organizuje NÚCEM. Pre žiakov 5. – 8. ročníka je preto na tento deň vyhlásené riaditeľské voľno.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Milí rodičia!

            Blíži sa termín zápisu vášho dieťaťa do základnej školy. Je to významný deň v živote vašej ratolesti. Aby priebeh zápisu bol bezproblémový, zverejňujeme pre vás potrebné informácie.

            Inštrukcie, ako postupovať pri zápise dieťaťa na povinnú školskú dochádzku v našej škole:

            1. Základné informácie sú uvedené na plagáte (termín, čas, miesto, spôsob).

            2. Pred zápisom rodič/zákonný zástupca vyplní elektronickú prihlášku, ktorá bude sprístupnená od 1.4.2022.

            Tí, ktorí nemajú možnosť vyplniť prihlášku elektronicky pred zápisom - doma, vyplnia ju v deň zápisu priamo v škole.

             

            Zápis do 1.ročníka - elektronická prihláška

            3. Prihláška do 1.ročníka musí byť podpísaná oboma rodičmi!

            Ak nemôžu prísť k zápisu obaja zákonní zástupcovia, môžete si prihlášku vytlačiť dopredu a priniesť podpísanú oboma zákonnými zástupcami. Ak nemáte možnosť vytlačiť elektronickú prihlášku, škola ju vytlačí v deň zápisu.

            V prípade že:

            - zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden z nich, je dôležité vypísať a odovzdať písomné vyhlásenie(príloha č.3). Na tomto vyhlásení musia byť podpísaní obaja zákonní zástupcovia. 

            V prípade že:

            nie ste v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa a pre neprekonateľné prekážky neviete získať podpis(súhlas) druhého zákonného zástupcu, je dôležité vypísať a odovzdať písomné vyhlásenie(príloha č.2). 

            Bližšie vysvetlenie k jednotlivým prílohám nájdete v úvodnom Usmernení k prijatiu detí na vzdelávanie v ZŠ hore.

            Termín zápisu je záväzný, preto Vás žiadame dodržať ho.

            Ďakujeme za vami prejavenú dôveru a tešíme sa nových školáčikov.

          • Lyžiarsky výcvik (21.2. - 25.2.)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik (21.2. - 25.2.).

            Posledný februárový týždeň strávili žiaci našej školy v Banskej Štiavnici, kde absolvovali lyžiarsky výcvik. Po dlhom čase obmedzení sme sa veľmi tešili. Plní očakávania, radosti, niektorí aj s troškou strachu sme sa postavili na lyže a s vetrom o preteky sme zdokonaľovali naše lyžiarske schopnosti. Spoznali sme aj krásy mesta Banská Štiavnica a v tvorivej dielni Terra Permonia sme sa odreagovali vytváraním rôznych výrobkov. Veríme, že si naši žiaci odniesli kopec zážitkov, na ktoré budú dlho spomínať.

          • Mosty

          • Aj pracovné vyučovanie v 4. ročníku prináša rôzne zaujímavé témy. Jednou z nich sú Konštrukcie okolo nás, medzi ktoré nepochybne patria - mosty. Štvrtáci sa mali možnosť prostredníctvom obrazov a fotiek zoznámiť s tými najrôznejšími mostami na Slovensku a vo svete. No vytvoriť si mali svoj vlastný MOST. Popasovali sa s tým rôzne. Niektorí kreslili, skladali, iní sa snažili podmaniť si všade využiteľný kartón a pridať ešte niečo navyše. To, ako sa im to podarilo, posúďte sami. Možno aj z týchto radov vzíde budúci projektant mostných konštrukcií.

          • Karneval 3A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 3A.

            Dňa 21.2. 2022 sa naši žiaci mohli opäť trošku potešiť, pretože obdobie covidových opatrení neprinášalo nič dobré, zakazovalo mnoho spoločných aktivít, na ktoré sa deti nesmierne vždy tešili. Aj karneval prebiehal v obmedzenom režime, kedy si každá trieda na našej školičke urobila fašiangy po svojom... Ale my sa tešíme aj malým veciam, keď neprší, aspoň kvapká...

          • Valentínska pošta

          • Hoci sa Deň svätého Valentína v spoločnosti považuje pomaly už len za komerčný sviatok, na druhom stupni sme sa rozhodli, že 14. február využijeme na príležitosť poslať niekomu zaľúbenú „valentínku“ alebo niekoho pochváliť či oceniť. Škatuľa valentínskej pošty bola po dvoch dňoch od jej vytvorenia plná a žiaci vyzerali byť po prečítaní tajnej pošty vysmiati, prekvapení a šťastní.

          • Hviezdoslavov Kubín 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2022.

            1. st.

            V 7. februárovom týždni 2022 sa uskutočnilo školské kolo prednesu poézie a prózy nesúce Hviezdoslavovo meno... Žiaci nelenili, vzorne sa pripravili. Mnohí z nich predviedli svoj umelecký prednes a my, učitelia, sa z týchto usilovných detí veľmi tešíme. V 1. kategórii našu školu pôjde reprezentovať v prednese prózy Martinka Vančová (3.A) a v prednese poézie zasa Terezka Fábová (4.A). V recitácii prózy sa na 2. mieste umiestnil štvrták Davidko Bratina a na 3. mieste druháčka Barborka Berkyová. V recitovaní poézie sa na 2. priečke umiestnila druháčka Lenka Škrváňová a na 3. mieste tretiačky Zuzka Glowiaková a Emka Pepichová. Všetkým deťom srdečne gratulujeme.

          • Karnevalový týždeň

          • Týždeň od 14. do 18. februára sa niesol na druhom stupni v duchu karnevalových masiek. Žiaci mali možnosť spestriť si vyučovanie, prejaviť svoju fantáziu, šikovnosť, tvorivosť a aktivitu a zapojiť sa tak do karnevalového týždňa, pričom každý deň ich sprevádzala iná téma: Valentínsky červený pondelok, Folklórny utorok, Prírodná streda, Pyžamový štvrtok, Športový piatok. Do školských lavíc tak zasadli okrem žiakov aj rôzne zvieratká, kvietky, športovci, červení škriatkovia, spáči v pyžamách, či tanečníci a speváci v nádherných krojoch.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom k tomu, že od 25. januára je v platnosti nová vyhláška ÚVZ, niektoré zmeny, vplývajúce z tejto vyhlášky, boli zahrnuté aj do školského semaforu. Karanténa pozitívneho žiaka trvá 5 dní od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý rozhoduje o jej ukončení. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok samotestu, ostáva doma v karanténe 5 dní, okrem tých žiakov, ktorí majú výnimku z karantény.

            Výnimku z karantény má žiak, ktorý

            - je kompletne očkovaný a má aj tretiu posilňovaciu dávku,

            - je kompletne očkovaný dvomi dávkami,

            - prekonal ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ak 180 dňami.

            Naďalej platí, že rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní v prípade zhoršeného zdravotnéh stavu. Taktiež platí, že po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní troch a viac po sebe nasledujúcich dní rodič predkladá "vyhlásenie o bezpríznakovosti" cez aplikáciu Edupage alebo písomne. Prosíme vás, aby ste aj naďalej nahlasovali cez aplikáciu v Edupage, alebo triednej pani učiteľke výsledok Ag samotestu.

            Ďalšie informácie nájdete na stránke https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

            Vedenie školy.

          • Materská škola a Školská jedáleň od pondelka otvorená!

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že od pondelka 31.1.2022 sa obnovuje prevádzka Materskej školy a Školskej jedálne. Aj žiaci základnej školy, ktorí sa vyučujú prezenčne chodia od pondelka na obedy.

            V pondelok 31.1.2022 sa na prezenčné vyučovanie vracajú žiaci 3.,4.,5.,6. a 9-teho ročníka. V utorok 1.2.2020 sa vrátia do školy aj druháci a ôsmaci.

            Pred nástupom do školy je vhodné si urobiť domáce samotesty. Netreba zabudnúť na tlačivo o bezpríznakovosti, môžete poslať aj cez portál Eupage.

             

            Vedenie školy.

          • Aj piataci v karanténe!

          • Oznamujeme Vám, že od zajtra 26.1.2022 (streda) ostávajú aj žiaci piateho ročníka v karanténe a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid 19. Bližšie informácie Vám poskytne triedna pani učiteľka. Karanténa sa skrátila na 5 dní. Žiaci piateho ročníka, ktorí po piatich dňoch budú bez príznakov (zdraví) nastupia v pondelok 31.1.2022 do školy. Pred nástupom prosíme o vykonanie samotestu žiakom.

            Vedenie školy.