• Deviataci v karanténe a MŠ so školskou jedálňou zatvorené

          • Oznamujeme Vám, že od zajtra 26.1.2022 (streda) ostávajú žiaci deviateho ročníka v karanténe a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid 19. Je potrebné sa odhlásiť z obedu. Bližšie informácie Vám poskytne triedna pani učiteľka. Karanténa sa skrátila na 5 dní. Žiaci deviateho ročníka, ktorí po piatich dňoch budú bez príznakov (zdraví) nastupia v pondelok 31.1.2022 do školy. Pred nástupom prosíme o vykonanie samotestu žiakom.

            Od zajtra 26.1.2022 sa prerušuje aj prevádzka Materskej školy spolu so školskou jedálňou, pre rozšírenie choroby Covid 19. Obnovenie plánujeme od 31.1.2022, ak sa situácia zlepší. Budeme Vás včas informovať. Prosíme rodičov, ktorých žiaci sa vzdelávajú prezenčne, aby pribalili žiakom väčšie desiaty, pretože ŠJ bude tri dni mimo prevádky.

            Vedenie školy.

          • Oznam pre triedy v karanténe

          • Triedy, ktoré sú v karanténe sa riadia nasledovnými pokynmi:

            1.A - nástup do karantény 15.1.2022, koniec karantény 24.1.2022  a nástup do školy je 25.1.2022

            6.A - nástup do karantény 19.1.2022, koniec karantény 28.1.2022  a nástup do školy je 31.1.2022

            3.A - nástup do karantény 20.1.2022, koniec karantény 29.1.2022  a nástup do školy je 31.1.2022

            4.A - nástup do karantény 20.1.2022, koniec karantény 29.1.2022  a nástup do školy je 31.1.2022

            2.A - nástup do karantény 22.1.2022, koniec karantény 31.1.2022  a nástup do školy je 1.2.2022

            8.A. - nástup do karantény 22.1.2022, koniec karantény 31.1.2022  a nástup do školy je 1.2.2022

            Pred nástupom do školy odporúčame žiakov pretestovať domácimi samotestami. V deň nástupu je potrebné priniesť vyhlásenie o bezpríznakovosti alebo ho poslať v aplikácii Edupage.

            Triedne pani učiteľky vám emailovou poštou rozpošlú Oznámenia o uzatvorení triedy, ak by ste ho potrebovali v komunikácii s úradmi.

            Pozitívne testovaní žiaci sa riadia pokynmi RÚVZ! Všetci žiaci v karanténe sú povinní dodržiavať domácu karanténu a nebehať po dedine!!!

             

            Vedenie školy.

             

             

          • Druháci a ôsmaci prechádzajú na dištančné vzdelávanie!

          • Oznamujeme Vám, že od zajtra 24.1.2022 (pondelok) ostávajú žiaci druhého a ôsmeho ročníka v karanténe a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid 19. Je potrebné sa odhlásiť z obedu. Bližšie informácie Vám poskytne triedna pani učiteľka.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorí sa vzdelávajú prezenčne a v pondelok prídu do školy, aby dnes otestovali svoje deti. Triednym pani učiteľkám je potrebné oznámiť výsledok testu prostredníctvom portálu Edupage, alebo inými komunikačnými kanálmi (telefón, email, Facebook ...)

            Vedenie školy.

          • Ďalšie triedy v karanténe.

          • Vo štvrtok 20.1.2022 idú do karantény aj žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Prechádzajú na dištančné vyučovanie. Dôvodom je opäť výskyt ochorenia Covid 19.

            Vedenie školy.

          • Šiestaci v karanténe. Prechádzajú na dištančné vzdelávanie.

          • Oznamujeme Vám, že od zajtra 19.1.2022 ostávajú žiaci šiesteho ročníka v karanténe a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid 19. Je potrebné sa odhlásiť z obedu. Bližšie informácie Vám poskytne triedna pani učiteľka.

            Vedenie školy.

          • Doležitý oznam!

          • Oznamujeme Vám, že žiaci prvého ročníka prechádzajú od pondelka 17.1.2022 na dištančnú výučbu. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid19. Pani triedna učiteľka Vás bude informovať o ďalších postupoch vzdelávania. V prípade otázok sa treba obrátiť na triednu učiteľku.

            Prosíme rodičov všetkých žiakov školy, aby dnes pretestovali žiakov samotestami, ktoré im škola zabezpečila a mohli sme tak minimalizovať šírenie nákazy Covid19. Vysledky testu treba nahlasiť škole prostredníctvom portálu Edupage alebo triednych učiteľov, tak ako každý pondelok. Za pochopenie ďakujeme.

             

            S pozdravom vedenie školy.

          • Nástup do školy 10.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dovoľte, aby som Vám do Nového roku poprial hlavne veľa zdravia, šťastia a úspechov v škole, v práci a v osobnom živote.

            S novým rokom máme pre Vás aj výbornú správu a tou je nástup všetkých žiakov do školy. To znamená, že 10.1.2022 nastupujú žiaci prvého aj druhého stupňa do školy. Pri nástupe je potrebné priniesť potvrdenie o bezpríznakovosti alebo ho stačí poslať elektronicky cez edupage. Ministerstvo tiež odporúča pretestovať žiakov domácimi samotestami a v prvých týždňoch sa testovať 2x do týždňa. Testy boli školou vydané rodičom, ktorí o ne prejavili záujem. Testy pre žiakov 2. stupňa sú zákonným zástupcom k dispozícii v kancelárii ZŠ. Stále je povinnosťou žiakov nosiť v škole rúška, preto žiadame rodičov, aby ich žiakom zabezpečili (jedno musí mať žiak na sebe, druhé náhradné v skrinke).

            Tešíme sa na prezenčnú výučbu.

            S pozdravom

            vedenie školy.

             

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti  žiaka

             

             

          • Dúha na tanieri

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dúha na tanieri.

            Do  súťaže "Ukáž, ako zdravo žiješ a vyhraj!", ktorá bola pod záštitou Skutočne zdravej školy a Kauflandu, sa naša škola zapojila zhotovením plagátu o zdravom životnom štýle. Ako jedna z ocenených škôl sme získali 2 webináre: Dúha na tanieri (1. st. ZŠ) a Skreslený ideál krásy alebo ako bojovať s poruchami prijmu potravy v období dospievania (2. st. ZŠ). Webinár "Dúha na tanieri" bol zameraný na ovocie a zeleninu, ktoré hrajú pestrými farbami. Žiaci sa dozvedeli, prečo je príjem ovocia a zeleniny pre ich telo dobrý a zdravý a ako dať šancu neobľúbeným a nepoznaným druhom.

          • Vianočná besiedka 3A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka 3A.

            Prežívame netradične ťažkú dobu sklonovanú pandémiou... Preto sa nesmierne teším, že aspoň v rámci tiednych aktivít, žiaľ, bez prítomnosti rodičov, sa so žiakmi spoločne dokážeme potešiť počas tohtoročného adventu... Najkrajší školský vianočný darček som dostala od mojich tretiačikov v podaní ich úprimných vystúpení. Prejavili svoj talent v speve, prednese, tanci, hre na hudobný nástroj a tiež v organizácii. Šťastie, zdravie, pokoj svätý vinšujeme aj Vám...

          • Mikulášske prekvapenie v DSS

          • Už sa stalo tradíciou, že v predvianočnom čase chodia žiaci našej školy potešiť koledami a vinšami klientov  DSS Hrochoť. Tentokrát sme to spojili aj s bohatou mikulášskou nádielkou, ktorú si týždne dopredu starostlivo pripravovali žiaci 1. a 2. stupňa našej školy. Aby aj oni, na Deň sv. Mikuláša, neboli len tí, čo sú obdarovaní, ale aj vedeli obdarovať. Starkých, ktorým vek a zdravie nedovoľuje sa tešiť z bežného kolobehu života doma a tých, ktorí sa o nich obetavo a s láskou starajú, pani ošetrovateľky. Do školy sme sa vracali nielen s dobrým pocitom na srdci, ale aj so slzičkou dojatia, ako sme si už pri týchto stretnutiach na to zvykli. Tak ešte raz, šťastné a veselé :)...

          • Prechod žiakov druhého stupňa na dištančné vzdelávanie

          • Vážení rodičia,

            na základe Vyhlášky č. 270 RÚVZ BB  z 29. 11. 2021 sa od 1. Decembra 2021 prerušuje prezenčné vyučovanie na 2 stupni v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Žiaci druhého stupňa sa budú až do odvolania vzdelávať dištančnou formou. Žiaci 1. stupňa a deti v MŠ sa aj naďalej vzdelávajú prezenčne. Pri dištančnom vzdelávaní žiaci postupujú podľa pokynov vyučujúceho príslušného predmetu.

            Od 29. 11. 2021 je v platnosti Rozhodnutie ministra školstva, ktorým  sa menia podmienky prevádzky škôl a školských zariadení.

            V prípade materských a základných škôl stále trvá povinnosť zákonného zástupcu dieťaťa MŠ / žiaka ZŠ predkladať Vyhlásenie o bezpríznakovosti  žiaka v prípade neprítomnosti dieťaťa / žiaka trvajúcej tri a viac kalendárnych dní.

            Dôležitou informáciou je, že trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.

            Z uvedeného vyplýva, že trieda odchádza do karantény už po pozitívnom domácom Ag samoteste. Rodičia sú povinní hlásiť nám zistenú pozitivitu dieťaťa domácim Ag samotestovaním.

          • Biela pastelka

          • Aj títo žiaci prispeli na BIELU PASTELKU. Pomôžte aj VY ostatní. Ak sa rozhodnete podporiť nevidiacich a slabozrakých na Slovensku, môžete tak urobiť ešte do 15. decembra. 

          • Šarkaniáda

          • Jesenné obdobie je neodmysliteľne späté s vyrábaním šarkanov. Preto sa dňa 25. októbra 2021 na našej škole uskutočnila súťaž Šarkaniáda. Žiaci druhého stupňa mali možnosť predviesť svoju kreativitu a estetické cítenie pri tvorbe šarkanov. Pracovali v skupinách, pričom sa súťažilo v dvoch kategóriách: Dištančný šarkan a Prírodný šarkan. Všetky zhotovené šarkany boli veľmi pekne spracované a nápadité, a preto boli všetci žiaci za svoju snahu a tvorivosť ocenení. Šarkany zdobia priestory chodieb druhého stupňa. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník a veríme, že tak ako vo vetre stúpa do výšin šarkan, tak aj v budúcnosti bude stúpať záujem žiakov o Šarkaniádu.

          • Návraty poézie

          • V piatok 15. októbra sa v Cikkerovej sieni v Banskej Bystrici konalo celoslovenské kolo recitačnej súťaže Návraty poézie - O cenu Andreja Sládkoviča. Do finálového kola prišlo zabojovať dvadsaťdva súťažiacich z celého Slovenska. Súťaže sa zúčastnili aj žiačky našej školy Martinka Vančová (3.ročník) a Terezka Fábová (4. ročník) a bývalé žiačky školy - Sofia Kuruczová a Emka Majerová.  Napriek veľkej konkurencii sme boli úspešní, v kategórii Mladší žiaci sa Terezka Fábová umiestnila na 2. miesteEmka Majerová v kategórii Starší žiaci rovnako na krásnom 2. mieste. Víťazkám gratulujeme a všetkým našim súťažiacim prajeme veľa úspechov a chuti recitovať.