• Ani v ďalšom týždni sa nič nemení, škola funguje ako doteraz

          • Vážení rodičia, ani od pondelka 25.1.2021 sa nič nemení a škola bude fungovať tak ako doteraz. To znamená:

            1) Otvorená bude MŠ pre rodičov z kritickej infraštruktúry.

            2) Otvorený bude školský klub detí pre rodičov z kritickej infraštruktúry.

            3) Žiaci prvého a druhého stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            4) V priestoroch druhého stupňa sa cez víkend uskutoční celoplošné  screeningové testovanie obyvateľstva.

            Situáciu budeme naďalej sledovať a budeme vás informovať o ďalších postupoch.

          • Návrat žiakov do škôl - informácie.

          • Vážení rodičia, radi by sme vás informovali o návrate žiakov do škôl a podmienkach, ktoré sú s tým spojené.

            Čo je teda zatiaľ isté:

            1) Od 4. januára materské školy pokračujú v aktuálnom režime, v ktorom sú buď uzatvorené alebo fungujú pre kritickú infraštruktúru či rodičov, ktorým vyplýva z povahy práce, že ju nemôžu vykonávať z domu. Pre základné a stredné školy pokračujú do 10. januára prázdniny.

            2) Od 11. januára budú všetky školy pokračovať dištančným spôsobom výučby. Otvorené budú len materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

            Čo je v pláne ďalej:

            3) Situácia by mohla podľa plánu od 18. januára vyzerať nasledovne: Otvorené budú materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl a špeciálne školy. Pretestovať sa majú zákonní zástupcovia (1.stupeň) a zamestnanci školy. Druhý stupeň základných škôl a stredné školy pokračujú vo vzdelávaní dištančne.

            4) Po ukončení lockdownu od 25. januára budú otvorené materské školy v štandardnom režime ako aj prvý stupeň základných škôl. Rezort školstva odporúča pre materské školy a prvý stupeň základnej školy pretestovanie zamestnancov a rodičov. Druhý stupeň základnej školy by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, pričom ÚVZ SR vyhláškou určí pretestovanie žiakov druhého stupňa základnej školy, ich zákonných zástupcov a zamestnancov školy.

             

            Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ. Situáciu budeme sledovať a budeme vás informovať o ďalšom postupe.

          • Hodnotenie žiakov v 1.polroku školského roka 2020/2021

          • Pedagogická rada na svojom zasadnutí dňa 14.12.2020 prerokovala a odsúhlasila spôsob hodnotenia žiakov v 1.polroku školského roka 2020/2021 a uzniesla sa na tomto závere:

            Na základe usmernenia ministra školstva oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že vzhľadom na súčasnú situáciu nebudú v 1.polroku školského roka 2020/2021 klasifikované nasledovné predmety:

            1.stupeň (ročníky 2.-4.): telesná a športová výchova, hudobná výchova, náboženská výchova a etika (vždy boli neklasifikované)

            2.stupeň (ročníky 5.-9.): výtvarná výchova, telesná a športová výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie, informatika, technika, regionálna výchova, náboženská výchova a etika (vždy boli neklasifikované)

            Na polročnom výpise známok sa uvedie: absolvoval/absolvovala - neabsolvoval/neabsolvovala.

            Ostatné predmety budú hodnotené známkou a teda si vyžadujú od žiakov aktívny prístup hlavne v dištančnom vzdelávaní.

            V prvom ročníku základnej školy sa počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu bude priebežné hodnotenie aj celkové hodnotenie bude realizovať slovným hodnotením.

          • Prieskum

          • Vážení rodičia, Ministerstvo školstva zverejnilo podmienky nástupu žiakov ročníkov 5.-9. do škôl od 11.1.2021. Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny test žiaka a jeho zákonného zástupcu. Preto vás pekne prosím o vyplnenie a podpísanie dotazníka, aby sme vedeli ako máme ďalej postupovať. Vyjadrenie potrebujeme do zajtra (piatku). Kto nemá možnosť vybaviť dotazník elektronicky, môže ho prísť vyplniť do školy.

            S dotazníkom Vás budú kontaktovať aj triedni učitelia, ale k dispozícii je aj tu: Dotaznik_indikativneho_zaujmu_o_testovanie.docx

          • OZNAM

          • Vážení rodičia a milí žiaci.  

            Na základe rozhodnutia ministra školstva sa mení termín vianočných prázdnin v šk. roku 2020/2021. 

            Vianočné prázdniny sa uskutočnia v termíne od 21.12.2020 do 08.01.2021.

            Posledný deň vyučovania je 18.12.2020.

            Žiaci nastupujú do školy 11.01.2021. 

          • Riaditeľské voľno pre prvý stupeň ZŠ (ročníky 1-4)

          • Vážení rodičia, milí žiaci oznamujeme vám, že dňa 5.11.2020 riaditeľ ZŠ s MŠ Andreja Sládkoviča v Hrochoti udeľuje žiakom prvého stupňa riaditeľské voľno. Dôvodom udelenia riaditeľského voľna bol pozitívne potvrdený prípad u pedagogického zamestnanca na 1.stupni a následné umiestnenie žiakov viacerých tried do povinnej 10 dňovej karantény zo strany RÚVZ. Povinná karenténa konči dňa 8.11.2020 (Nedeľa).

            V piatok 6.11.2020 a v pondelok 9.11.2020 sú jesenné prázdniny. To znamená, že žiaci nemajú vyučovanie, ani druhý stupeň dištančné vyučovanie. V utorok 10.11.2020 žiaci prvého stupňa opäť nastupujú do školy a sú povinní priniesť Vyhlásenie o bezinfekčnosti! (Je v správe nižšie, alebo ho môžete vyplniť priamo ráno v škole)

          • Jesenné prázdniny a nástup do školy

          • Vážení rodičia, jesenné prázdniny budú od 30.10.2020 (piatok) do 2.11.2020 (pondelok). Nástup do školy je predpokladaný v utorok 3.11.2020. Aktuálne pokyny pre ďalší školský týždeň zverejníme na EduPage v pondelok 2.11.2020. Je možné, že po výsledkoch celoplošného testovania, bude zmena vo vyučovaní prvého stupňa (dištančne). Do dnešného dňa nie je k dispozícii tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti v novom znení, ktoré ste povinní v deň nástupu dieťaťa do školy a materskej školy (3.11.2020) predložiť. Akonáhle bude k dispozícii, zverejníme ho. V deň nástupu do školy alebo materskej školy 3.11.2020 každé dieťa teda MUSÍ mať so sebou Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, v opačnom prípade si rodič bude musieť prísť pre dieťa.

          • Prechádzame na dištančné vzdelávanie - II.stupeň

          • Milí rodičia a zákonní zástupcovia,

            vzhľadom na momentálnu situáciu budú žiaci 2. stupňa vzdelávaní dištančnou formou od pondelka 26.10.2020 do piatku 27.11.2020. Vzdelávanie je povinné a žiak sa vzdelávania musí aktívne zúčastňovať. Neprítomnosť Vášho dieťaťa ste povinní ospravedlniť u triedneho učiteľa v deň neúčasti dieťaťa na vyučovaní (cez EduPage alebo sms, telefonicky...). Aktuálny rozvrh počas dištančného vzdelávania dostali všetci žiaci v škole, alebo ho dostanú od triednej učiteľky (piataci) cez e-mail, edupage. Zároveň Vás touto cestou prosíme, aby ste dohliadli na to, že Vaše dieťa bude mať počas dištančného vzdelávania vytvorené vyhovujúce pracovné prostredie. To znamená, aby bolo dieťa vo vhodnom prostredí (nie v posteli) a aby malo pripravené všetky pomôcky, ktoré na vyučovanie potrebuje.

            Žiaci I.stupňa ostávajú v prezenčnej forme vyučovania (chodia do školy), nič sa pre nich nemení.

            Školský klub detí funguje tak ako doteraz.

          • Sme v oranžovej farbe

          • Dnes 21.10.2020 nám bol nahlasený pozitívne testovaný žiak na Covid-19, preto sme ako škola prešli do oranžovej fázy a poslali sme triedu piatakov do karantény.

            Piataci budú v karanténe do 25.10.2020 (nedeľa) a v pondelok 26.10.2020 nastupujú do školy. Žiaci ostatných ročníkov pokračujú vo vyučovaní tak ako doteraz, pre nich sa nič nemení!

             

             

          • Zmeny v škole od pondelka 12.10.2020 - po zasadnutí Ústredného krízového štábu

          • Škôlky a základné školy ostávajú v režime prezenčného vyučovania, samozrejme za sprísnených protiepidemiologických opatrení.

            Detí v materských školách majú dôrazne odporúčané nosiť rúška v priestoroch MŠ a v areáli MŠ, to platí aj pre pani učiteľky a všetkých zamestnancov MŠ.

            Žiaci prvého stupňa sú povinní nosiť rúška v triede, v budove školy aj v celom areáli ZŠ. To platí aj pre pani učiteľky.

            Žiaci druhého stupňa nosia rúška tak ako doteraz v triede, v celej budove aj areáli školy. To platí pre pani učiteľky aj všetkých zamestnancov školy.

            Od pondelka sa ruší akákoľvek mimoškolská činnosť v škole. Ruší sa krúžková činnosť! Športoviská a telocvičňa sú zavreté až do odvolania.

            Školský klub detí funguje tak ako doteraz, ale žiaci v ňom nosia počas celého dňa rúška a dodržiavajú prísne protiepidemiologické opatrenia.

          • Stanovisko školy ku COVID-19

          • !!! V dôsledku šírenia dezinformácií o aktuálnej situácii na našej škole vydávame oficiálne stanovisko:

            V prvom rade chcem rodičov, žiakov a zainteresovanú verejnosť uistiť, že do dnešného dňa (5.10.2020) neevidujeme na našej škole žiadne potvrdené ochorenie na COVID-19 u žiadneho žiaka/dieťaťa ani zamestnanca školy alebo škôlky!

            Škola postupuje podľa zelenej fázy, v štandardnom režime za sprísnených protiepidemických opatrení. Ak sa potvrdia nejaké prípady pozitívne na COVID-19, budeme postupovať v zmysle manuálu a nariadení RÚVZ. Škola bude o ďalšom postupe všetkých včas informovať.

            V tejto súvislosti so situáciou na našej škole si dovoľujeme verejnosť požiadať, aby nedochádzalo k šíreniu rôznych poplašných, nepravdivých, neoverených a klamlivých informácií ohľadne šírenia sa koronavírusu, pričom upozorňujeme, že svojím konaním by ste sa mohli dopustiť spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy v zmysle Trestného zákona.

             

            Mgr. Marian Medveď, riaditeľ školy

          • Dôležité informácie k nástupu žiakov do školy 2.9.2020.

          • Pokyny upravujúce podmienky Základnej školy s materskou školou Andreja Sládkoviča, Pod kostolom 332/25, Hrochoť na obdobie od 2.9.2020 do 14.9.2020 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu základnej školy


            ORGANIZÁCIA VÝCHOVNO – VZDELÁVACIEHO  PROCESU


            Základná škola materskou školou Andreja Sládkoviča, Pod kostolom 332/25, Hrochoť, bude od 2.9.2020 do 14.9.2020 v prevádzke v čase od 7:15 h. do 16:00 h., kedy bude zabezpečené prezenčné vzdelávanie žiakov, činnosť v školskom klube detí a stravovanie.                                                                                                 

            Organizácia príchodu do základnej školy od 2.9. do 14.9. 2020:

            Nástup žiakov je rozdelený do jednotlivých časových úsekov.

            Žiaci 4. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:25 do 7:30 h.

            Žiaci 2. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:30 do 7:35 h.                                 

            Žiaci 3. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:35 do 7:40 h.                                

            Žiaci 1. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:40 do 7:45 h.

            Žiaci 5. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:20 do 7:25 h.

            Žiaci 6. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:25 do 7:30 h.

            Žiaci 7. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:30 do 7:35 h.

            Žiaci 8. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:35 do 7:40 h.

            Žiaci 9. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:40 do 7:45 h.

            Žiaci druhého stupňa vchádzajú do areálu školy vstupnou bránou pri budove druhého stupňa!

            Pri príchode do školy bude žiakom meraná telesná teplota, žiak si pred vstupom bude dezinfikovať ruky. Zákonný zástupca do areálu školy so žiakom nevstupuje. Zákonný  zástupca žiaka 1.ročníka môže sprevádzať svoje dieťa do budovy školy v termíne od 2.9. do 14.9.2020.

            V spoločných priestoroch školy (chodby, toalety) žiaci musia nosiť rúška. Žiaci 1.stupňa ZŠ si môžu rúška v triedach z tváre zložiť. Žiaci 2.stupňa ZŠ majú nasadené rúška na tvári aj v triede. Každý žiak musí mať jedno náhradné rúško odložené v šatni a jednorazové vreckovky.

            Slávnostné otvorenie školského roka na školskom dvore bude v prípade priaznivého počasia iba pre žiakov 1.ročníka, za prísnych opatrení nariadených hlavným hygienikom SR (rúška, rozostupy medzi žiakmi, jeden rodič ...) Ostatní žiaci školy budú mať slávnostné otvorenie školského roku v triedach.

            Organizácia vyučovania dňa 3.9. a 4.9.2020:

            1.stupeň ZŠ:

            Vyučovanie pozostáva z vyučovacích hodín  v triede, oddychových prestávok a času stráveného v školskej jedálni počas obeda a v ŠKD.  Žiaci prvého stupňa sa vyučujú štyri vyučovacie hodiny. Odchod žiakov zo školy bude rozdelený podľa časových intervalov pre jednotlivé ročníky, a to nasledovne:

            Žiaci 1. ročníka končia vyučovanie o 11:20 h., odchod na obed 11:20                                     

            Žiaci 2. ročníka končia vyučovanie o 11:20 h, odchod na obed 11:40                                       

            Žiaci 3. ročníka končia vyučovanie o 11:20 h, odchod na obed 11:55                                       

            Žiaci 4. ročníka končia vyučovanie o 11:20 h, odchod na obed 12:10


            Po obede si prihlásených žiakov prevezmú vychovávateľky z ŠKD (družiny). ŠKD bude v prevádzke do 16,00 hod. Žiak odchádza z ŠKD po telefonickom kontakte rodiča a vychovávateľky. Rodičia do areálu školy nevstupujú (okrem zákonných zástupcov prvákov). Ostatní žiaci, ktorí nie sú prihlásení do ŠKD, odchádzajú domov po ukončení stravovania.


            2.stupeň ZŠ:

            Každý deň budú mať žiaci 5. až 9. ročníka 5 vyučovacích hodín (5. hod. končí 12:15 hod.). Po skončení 5.vyučovacej hodiny sa pôjdu žiaci, ktorí sa nestravujú v ŠJ do šatne prezuť a čo najrýchlejšie opustia areál školy. Obedy pre žiakov 5. až 9.roč. sa budú vydávať od 12:30 hod do 13,30 hod. Žiakov odvedie do školskej jedálne pedagóg a je tam s nimi po celý čas, kým sa žiaci neodstravujú.

             

            Stravníci 5. ročníka odchádzajú na obed o 12,20 hod.

            Stravníci 6. ročníka odchádzajú na obed o 12,30 hod.

            Stravníci 7. ročníka odchádzajú na obed o 12,40 hod.

            Stravníci 8. ročníka odchádzajú na obed o 12,50 hod.

            Stravníci 9. ročníka odchádzajú na obed o 13,00 hod.


            Organizácia vyučovania od 7.9.2020 bude prebiehať riadne podľa platného rozvrhu pre školský rok 2020/2021, ktorý bude zverejnený na webovej stránke školy.


            POKYNY  ŠKOLSKEJ  JEDÁLNE  (ŠJ)


            Stravovanie v ŠJ v dňoch 3. a 4. 9.2020 bude prebiehať podľa  vyššie uvedeného rozpisu pre jednotlivé ročníky, pozri Organizácia vyučovania dňa 3.9. a 4.9.2020.

            Od 7.9.2020 sa budú obedy vydávať v čase od 11,30 hod. do 13,30 hod.

            Čipy pre žiakov/stravníkov 1.ročníka sa dajú zakúpiť 2.9.2020 u pani učiteľky triednej. Cena čipu je 1€.

            Žiaka, ktorý je prihlásený na stravovanie počas vyučovania a nepríde v daný deň do školy, je zákonný zástupca povinný odhlásiť zo stravy. Odhlasuje sa do 8:00!

            POVINNOSTI  ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU  DIEŤAŤA

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie (Priloha-3-Zdravotny-dotaznik-dieta.docx) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako 3 dni predkladá písomné vyhlásenie (Vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti_ziaka.docx  -  NOVÉ!!!), že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie V prípade, že ho dieťa neodovzdá, zavolá škola zákonnému zástupcovi, ktorý si musí okamžite pre dieťa prísť (dieťa nebude vpustené do triedy).
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

            AK RODIČ NEMÁ MOŽNOSŤ STIAHNUŤ SI DOTAZNÍK ZO STRÁNKY ŠKOLY, ZÍSKA HO V KANCELÁRII EKONÓMKY ŠKOLY, ALEBO HO VYPLNÍ V PRVÝ DEŇ NÁSTUPU ŽIAKOV DO ŠKOLY.

            BEZ VYPLNENÉHO DOTAZNÍKA ŽIAK NESMIE VSTÚPIŤ DO ŠKOLY!

            Pri podozrení na ochorenie:

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.

            Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bude umiestnený do samostatnej miestnosti (izolačky) a triedny učiteľ, poprípade vedenie školy bude informovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.


            Iné pokyny:

            Základná škola podľa platných usmernení  neorganizuje do 1.októbra 2020  žiadne spoločné akcie – besiedky a iné hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb. Vedenie školy zabezpečí vykonávať najmenej raz denne dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy budú nachádzať. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, bude vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).


            Tento dokument sa vzťahuje na základné prevádzkové podmienky Základnej školy po dobu trvania potreby dodržiavania epidemiologických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, a ďalších predpisov.



            V Hrochoti,  25.8.2020                                                              Mgr. Marian Medveď

                                                                                                                     riaditeľ školy

          • Aktuálne usmernenie

          • V súlade s rozhodnutím MŠVVaŠ č. 2020/12614:1-A2110 s účinnosťou od 15. 6. 2020  vydávam nasledovné usmernenie k organizácii školy:

            1. ŠKD sa vracia do režimu pred prerušením vyučovania – prevádzka bude v dvoch oddeleniach do 16:00 h.
            2. Režim v ŠJ:

            11:30-12:15 h./žiaci 1.stupňa/

            12:15-12:45 h./žiaci 2.stupňa/

            12:45-13:30 h./ŠKD/

            1. Ruší sa povinné meranie teploty, avšak usmernenie ohľadom rúšok sa nemení. Žiaci, ktorí nastupujú do školy po uzatvorení škôl prvýkrát, odovzdajú pred budovou vyplnené a podpísané vyhlásenie o bezinfekčnosti. Bez tohto vyhlásenia sa žiak nemôže zúčastniť vyučovania! Vyhlásenie sa opakovane predkladá aj po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni. Žiak vstupuje do budovy po dezinfekcii rúk v rúšku, rodič do budovy nevstupuje. Rúško sa používa v spoločných priestoroch (na chodbách, wc, pri presunoch). V triedach sa rúško používať nemusí. Žiak sa prezuje v šatni, odloží si topánky a presunie sa do triedy. Nezdržiava sa zbytočne na chodbách! V prvý deň nástupu do školy bude žiakom meraná teplota.
            2. Otvárajú sa  brány školy pre žiakov 6.-9.ročníka /od 22.6.2020/. Žiaci, ktorí nastúpia do školy sa prihlasujú a odhlasujú na stravu tak ako pred prerušením vyučovania, cez stránku EDUPAGE. Platí aj naďalej, že nástup žiakov do školy je na báze dobrovoľnosti.
            3. Stále platí usmernenie na hodnotenie žiakov v čase prerušenia vyučovania. 

             

            Organizácia vyučovania:

            1.stupeň – prebieha podľa rozvrhu, ktorý platí od 1.6.2020 – vyučuje sa 4 hodiny

            2. stupeň od 22.6.2020  - vyučuje sa 5 hodín

             

            V Hrochoti, 15.6.2020                                                 Mgr. Marian Medveď, riaditeľ školy

          • Obnovenie vyučovania v 6.-9. ročníku

          • Vážení rodičia,

            na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ o obnovení vyučovania Vám oznamujem, že v ZŠ s MŠ A. Sládkoviča v Hrochoti bude od 22. júna 2020 obnovené školské vyučovanie pre žiakov 6. až 9. ročníka ZŠ. Návšteva školy v danom termíne je dobrovoľná a rozhoduje o nej zákonný zástupca žiaka. Žiadame Vás, aby ste triednemu učiteľovi svojho dieťaťa do 17. 6. 2020 oznámili , či Vaše dieťa od pondelka 22. 6. 2020 nastúpi do školy. Môžete tak urobiť prostredníctvom prieskumného lístka v prílohe, ktorý je potrebné vypísať a poslať mailom triednemu učiteľovi. Žiak, ktorý nastúpi do školy, musí priniesť vyplnený formulár o zdravotnom stave žiaka, ktorý si môžete stiahnuť z prílohy. Ďakujeme.


            Vyhlasenie_o_zdravotnom_stave_ziaka.docx

            Prieskum_6-9rocnik.docx

          • Žiacke pomôcky pre školský rok 2020/2021

          • Milí rodičia!

            Naša škola už dlhodobo spolupracuje s firmou Daffer. Vždy ku koncu školského roka sme vám v papierovej podobe posielali ponuku na zakúpenie školskej sady pomôcok pre vaše deti. V tomto školskom roku máme pre vás jednoduchší spôsob objednania si pomôcok pre školský rok 2020/2021.

            V prípade záujmu si na stránke našej školy- na modrej lište - pod názvom Pomôcky pre školský rok 2020/2021, môžete nájsť odkaz na internetovú stránku firmy Daffer, pod názvom SKVELKO. Zadáte mesto, vyberiete si zoznam (ročník) a zaplatíte príslušnú sumu.

            Sady pre našu školu vytvárali naši triedni učitelia. Rodič má možnosť upraviť obsah sady (odobrať alebo pridať jednotlivé položky). K objednávke môže pridať aj mnoho doplnkových školských potrieb.

            Ak si objednáte pomôcky do 31.7.2020, tak si ich môžete dať doručiť ZDARMA do našej školy. Doručiť do základnej školy označíte vo vašej objednávke v časti - spôsob dopravy.

            Pomôcky budú následne doručené do základnej školy a na začiatku školského roka odovzdané vašim deťom.

            Váš nákup touto formou je v krízovej situácii naozaj výhodný a pomôže aj škole.

            Ďakujeme.

            Vedenie ZŠ 

             

          • Ovocie a zelenina do školy! cerstvehlavicky.sk

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

             

            čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

             

            Kaufland tento rok organizuje 2. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

             

            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu registráciou pokladničných bločkov z nákupu v Kauflande do 29. júla 2020.

            Každý nákup sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo 70 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2020/2021.

             

            Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.

             

            S poďakovaním,

             

                                                                                                                               Mgr. Marian Medveď, riaditeľ ZŠ

          • Prevádzka základnej školy

          • Príchod žiakov do školy 

            1. Žiaci prichádzajú ráno do školy v nasledovných časoch podľa tried:
            • Prváci prichádzajú 7:20
            • Druháci a Piataci prichádzajú 7:30
            • Tretiaci prichádzajú 7:40
            • Štvrtáci prichádzajú 7:45 
            1. Žiaci prichádzajú do školy tak, aby sa bezdôvodne nezhromažďovali pred budovou školy a aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.
            2. Po príchode do budovy žiaci absolvujú každodenný ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov a dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy.
            3. Po absolvovaní ranného zdravotného filtra sa žiaci presunú priamo do triedy. Pred triedou sa prezujú, vonkajšie topánky si vložia do skrinky.
            4. Všetci žiaci prichádzajú do školy hlavným vchodom pri prvom stupni (aj piataci). Brána pri budove druhého stupňa bude zavretá.

             

            Program vyučovania a prestávok

             

            1. vyučovacia hodina    ..................................     07:45 – 08:30 hod.

                prestávka   ..................................................     08:30 – 08:40 hod.

            2. vyučovacia hodina    ..................................     08:40– 09:25 hod.

                prestávka   ..................................................     09:25 – 09:40 hod.

            3 vyučovacia hodina    ..................................      09:40 – 10:25 hod.

               prestávka   ..................................................      10:25 – 10:35 hod.

            4. vyučovacia hodina    .................................      10:35 – 11:20 hod.

                prestávka   .................................................      11:20 – 11:30 hod.

            5. vyučovacia hodina    .................................      11:30 – 12:15 hod.

             

            Stravovanie

             

            1. Stravovanie bude organizované tak, aby sa skupiny žiakov nemiešali a nekontaktovali. Bude prebiehať po etapách a to nasledovne:
            • 12:00  -   1.ročník /jedáleň/
            • 12:20  -   5.ročník /jedáleň/
            • 12:40   -  2.ročník /jedáleň/
            • 13:00   -  3.ročník /jedáleň/
            • 13:20   -  4. ročník /jedáleň/

            Žiakom pri vstupe do jedálne vedúca skupiny (triedny učiteľ) dezinfikuje ruky.

            Stravu vydáva personál školskej jedálne spolu s čistým príborom. Žiaci si neberú sami príbory, tie budú mať pripravené na stoloch.

             

            Školský klub detí

             

            1. Školský klub detí (ŠKD), sa bude členiť na štyri oddelenia tak, aby boli zaistené hygienicko – epidemiologické opatrenia /žiaci sa budú pohybovať vo svojej skupine/.
            2. Režim ŠKD bude prebiehať v kmeňovej triede – tam kde prebiehalo vyučovanie.
            3. Školský klub bude v prevádzke od 11.20 do 16.00.

             

            Zákonný zástupca 

            1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            2. Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška,  papierové jednorazové vreckovky.
            3. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020.
            4. Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            5. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Upozorňujeme rodičov, že ak pri nástupe do školy nebudú mať vypísané vyhlásenie o zdravotnom stave žiaka s dátumom 1.6.2020, žiak/žiačka nebudú môcť nastúpiť do školy, škola ich nezoberie!!!!!